Kategoriutvisning

Produktionskedjan
Band Flexoband
Ant. sidor 140
Format
Utgivning 2019
ISBN 9789152355619
Förlag Sanoma Utbildning

Produktionskedjan

Parul Sharma

295 kr exkl 6% moms

Antal

Finns i lager
Skickas från oss inom 1-3 dagar

Beskrivning

Hur ser ett fysiskt och faktiskt hållbarhetsansvar ut på ett företag som producerar och köper produkter eller råvaror från länder med höga hållbarhetsrisker? Vilka investeringar krävs utifrån resurser och ny kunskap? Vad innebär uppföljning för inköpare och upphandlare? Produktionskedjan - ditt ansvar för människan och miljön ger svaret på ”hur” vi kan arbeta praktiskt med frågorna. Boken ska förmå alla samhällsaktörer att kunna ställa kritiska frågor inom ämnet hållbarhet och företagande. Varje kapitel avslutas med checklistor och frågeställningar som måste besvaras för att läsaren ska komma närmare hållbarhetsfrågan och de operativa aspekterna inom ett företag eller offentlig förvaltning. 

Boken riktar sig till den nya hållbarhetsgenerationen, på både högskolor, inom näringslivet och till de som bevakar frågorna inom medier och civilsamhället. Boken är intressant för alla aktörer som har ett operativt och bevakande intresse i hållbarhetsfrågorna: mänskliga rättigheter, arbetstagarnas rättigheter, miljö, antikorruption och företagande. Den är dessutom relevant för alla som hanterar inköps- och upphandlingsfrågor.

Författare
Parul Sharma är en människorättsjurist med fokus på hållbarhetsfrågor, och har arbetat både på och med storbolag.Hon har arbetat med fokus på produktionskedjor i högriskländer sedan 2004, och med erfarenhet av över 200 kontroller och revisioner. Parul Sharma är en aktiv debattör inom hållbarhetsfrågor, författare, skribent och en aktiv podcastvärd. Numera är hon Sverigechef för Greenpeace.