Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt
Band Flexoband
Ant. sidor 630
Format 170 x 240 mm
Utgivning 2017
ISBN 978-91-523-4623-5
Förlag Sanoma Utbildning

Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt

Lundberg m.fl.

468 kr exkl 6% moms

Antal

Finns i lager
Skickas från oss inom 1-3 dagar

Beskrivning

Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt omfattar alla områden som normalt ingår i grundläggande juridiska kurser, som exempelvis Juridisk översiktskurs, Juridisk introduktionskurs och andra introducerande juridiska kurser. Tyngdpunkten ligger på grundläggande principer inom civilrätt, straffrätt och processrätt för att ge läsaren översiktskunskaper. Boken är indelad i åtta avdelningar; juridik, familj, avtal, näring, fordran, ersättning, straff och process. Till varje avdelning finns ett stort antal övningsfrågor med svar samt konkreta exempel på rättstillämpning för att ge djupare förståelse.

Bland nyheterna i tredje upplagan märks, förutom sedvanliga uppdateringar och redaktionella förändringar, bland annat ändrade regler om distansavtalsköp och diskriminering. Avsnittet om arbetsrätt har bearbetats, avsnittet om processrätt har kompletterats med specialdomstolarna och reglerna om utmätning har förtydligats i avsnittet om fordringsrätt. Till denna upplaga har även en helt ny Övningsbok tagit fram. Det finns även en app (Juridik-appen), där du kan testa dina kunskaper digitalt. Appen kan köpas via AppStore och Google Play.


Avsedd för:
Boken är avsedd för studier i juridik på grundnivå, till exempel Juridisk översiktskurs, juridisk introduktionskurs etc. Boken är även lämplig för självstudier.