Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse och analysera trafik. Genom att fortsätta att surfa på ekonomionline.se så accepterar du dessa cookies. Läs mer

Kategoriutvisning

Tillämpad statistik
Band Mjukband
Ant. sidor 420
Format 169 x 239 mm
Utgivning 2015
ISBN 978-91-523-2782-1
Förlag Sanoma Utbildning

Tillämpad statistik

Karl Wahlin

446 kr exkl 6% moms

Antal

Finns i lager
Skickas från oss inom 1-3 dagar

Beskrivning

Tillämpad statistik - en grundkurs är en komplett kursbok för tillämpad statistik på högskolenivå. Boken lämpar sig för studier inom alla fält som använder statistiska metoder för undersökande arbete. Boken är sprungen ur välbeprövat föreläsningsmaterial från grundkurser i statistik för civilekonomer, statsvetare och statistiker.

Tillämpad statistik - en grundkurs innehåller utöver statistisk teori även övningsuppgifter, fullständiga lösningar, formelsamling, tabeller, ett avsnitt om enkätundersökningar samt ett svensk-engelskt lexikon över statistiska termer. Boken är dessutom rikt illustrerad, vilket lägger en väsentlig grund för förståelsen och är en viktig del i det pedagogiska upplägg som genomsyrar boken.

Andra upplagan har genomgått en fullständig genomarbetning. Vissa övningar har kompletterats eller bytts ut. Fokus har legat på att ytterligare klargöra och förtydliga den statistiska teorin.

Författare Karl Wahlin är doktor i statistik och universitetslektor i statistik vid Linköpings universitet. Han är dessutom programstudierektor för Kandidatprogrammet för Statistik och dataanalys och han är en populär föreläsare som tilldelats flera utmärkelser för sina pedagogiska insatser.