IFRS - i teori och praktik
Band Mjukband
Ant. sidor 580
Format 169 x 239 mm
Utgivning 2016
ISBN 978-91-523-3420-1
Förlag Sanoma Utbildning

IFRS - i teori och praktik

Marton, Lundqvist, Pettersson

499 kr exkl 6% moms

Antal

Finns i lager
Skickas från oss inom 1-3 dagar

Beskrivning

IFRS - i teori och praktik behandlar samtliga värderingsfrågor inom IFRS, med undantag för standarder som enbart berör en enskild bransch och rena upplysningsstandarder.

Varje kapitel inleds med en kort introduktion till området och avslutas med en sammanfattning av innehållet. Till varje kapitel finns ett antal instuderingsfrågor och övningar. Lösningar på dessa finns sist i boken.

Den fjärde upplagan avspeglar både förändringar i standarder som skett de senaste åren och nyheter som beräknas införas under kommande år. Exempel på några nyheter är de nya standarderna IFRS 9 Finansiella instrument, IFRS 15 Intäkter från avtal med kunder och IFRS 16 Leasingavtal. Ett  helt nytt kapitel om upplysningskrav har även tillkommit.

IFRS - i teori och praktik är skriven av Jan Marton, Anna-Karin Pettersson och Pernilla Lundqvist, samtliga verksamma vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Pernilla Lundqvist är även verksam på KPMG och Anna-Karin Pettersson vid PwC. Alla författare har lång erfarenhet av undervisning och praktiskt redovisningsarbete.

Avsedd för:
Redovisningsansvariga och övriga som arbetar med eller vill lära sig mer om IFRS. Inom högskolan passar boken för kurser i extern redovisning på avancerad nivå, alternativt för avslutande kurser på grundnivå.