Kategoriutvisning

Förhandling
Band Mjukband
Ant. sidor 392
Format 170 x 240 mm
Utgivning 2014
ISBN 978-91-523-2737-1
Förlag Sanoma Utbildning

Förhandling

Nils Lindell

349 kr exkl 6% moms

Antal

Finns i lager
Skickas från oss inom 1-3 dagar

Beskrivning

Förhandling finns nu i en andra uppdaterad upplaga. Den andra upplagan omfattar förutom ny forskning och nya övningar även ett helt nytt kapitel om relationsanpassad argumentation och extra material om förhandling vid offentlig upphandling och förhandlingsteknik.

Förhandling sågs förr som en tävling där den ena parten vann och den andra förlorade. Ett modernare synsätt är att god förhandling leder till bra lösningar för alla inblandade! Förhandling innehåller teorier, exempel, rollspel och intervjuer med kända personer från näringslivet och politiken, bl.a Hans Blix och Carin Götblad. Boken behandlar förhandlingstaktik, hur den personliga kommunikationen och relationen mellan parterna påverkar förhandlingen och hur du kan argumentera mer effektivt.

Årets Bästa HR-bok 2009! Utsedd av tidningen Personal & Ledarskap. Juryns motivering:
"Många HR-funktioner har inte direkt svart bälte i konsten att förhandla. Just därför är det ett viktigt utvecklingsområde. Förhandling är en mycket praktisk bok och dess positiva syn på förhandlingens centrala roll för att komma fram till lösningar som gynnar alla parter är något som fallit juryn i smaken. Det finns stora vinster att hämta i bra förhandlingar, oavsett om det gäller överläggningar med fack, medarbetare eller om att träffa en överenskommelse om ett bättre avtal med konsulter eller bemanningsföretag. Boken kommer att spela en viktig roll som förberedelse inför kommande avtalsrörelser."

Avsedd för:
Förhandling är avsedd för kurser på universitet, högskola, utbildningsföretag och företagsinterna utbildningar. Den är dock också lämplig för självstudier för alla som vill utvecklas som förhandlare. Bokens innehåll kan tillämpas på förhandlingar i både affärsliv och privat.