Kategoriutvisning

Anställning, Uppsägning, Avsked
Band Mjukband
Ant. sidor 248
Format 148 x 210 mm
Utgivning 2013
ISBN 978-91-523-1793-8
Förlag Sanoma Utbildning

Anställning, Uppsägning, Avsked

Louise D'Oliwa

200 kr exkl 6% moms

Antal

Finns i lager
Skickas från oss inom 1-3 dagar

Beskrivning

Anställning, Uppsägning, Avsked är boken med syftet att ge praktisk vägledning och kunskap om anställningar – hur de ingås och hur de avslutas. Boken inleds med ett introducerande avsnitt i arbetsrättens grunder: lagar, kollektivavtal, rättspraxis och det enskilda anställningsavtalet. Nästa avsnitt behandlar anställningsförfarandet på djupet. Vilka olika typer av anställningsformer finns det och hur ingås ett anställningsavtal? Vad innebär lojalitetsplikt respektive informationsplikt?

De kommande avsnitten behandlar grundligt avslutande av anställningar. Författaren går igenom hur detta skiljer sig åt beroende på om det är arbetstagaren eller arbetsgivaren som väljer att avsluta anställningen. Avslutande av tillsvidareanställningar såväl som tidsbegränsade anställningar inklusive provanställningar presenteras.  Vilka steg ska vidtas vid en uppsägningssituation och när måste man kontakta facket? Sist i boken behandlas avsked. När får man avskeda en person? Hur går detta till och vad gör man om man hamnar i en tvist? Anställning, Uppsägning, Avsked ger dig svar på ovanstående frågor och mer där till. Boken innehåller också ett antal användbara mallar.

Recension:

"Anställning, Uppsägning, Avsked är en utmärkt referensbok. Uppdaterad, lättbegripligt skriven och tydligt upplagd av advokat Louise D'oliwa, som specialiserat sig på arbetsrättsliga frågor." (Tidningen På Jobbet, nr 5/2013)

Avsedd för:
Boken vänder sig till dig som arbetar med anställningsfrågor – exempelvis på en HR-/personalavdelning eller som chef med eget personalansvar.